L'hospitalitat Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes Vic i Solsona Hospitalitat El pelegrinatge Què puc fer? Galeria/premsa Actualitat Contacte Hospitalitat Hospitalitats de la mare de Déu de Lourdes Vic i Solsona Inici Delegació d’Osona i Ripollès tel; 93 886 93 40    Delegació d’Anoia    Delegació del Bages tel; 699 774 563  Hospitalitat de Solsona tel; 686 485 265

En què puc ajudar?

No puc caminar gaire. Això estarà fet per mi?

Hi van joves? I què hi fan?

Sóm una familia. Hi ha lloc per nens i nenes?

Ja sóm grans. Què fem? Podriem ajudar?

Per mi l’allotjament i el tema econòmic són importants

Tinc capacitats diferents. Hi va gent com jo?

Deu ser un viatge llarg i feixuc per mi?

I tant que està fet per tu!!!

L'hospitalitat va ser creada amb la finalitat de poder acompanyar a Lourdes a persones que no poden caminar gaire, estar-se gaire estona dreta, es desplacen en cadira de rodes o aquelles que tenen alguna discapacitat física o psíquica.

El vostre allotjament és dins el santuari, en un magnífic edifici anomenat "Accueil", i per anar als diferents actes, el personal de servei hi posa les mans, les cames i el que faci falta, per acompanyar-vos a qualsevol acte, ja sigui portant una cadira de rodes, acompanyant del bracet, o acomodant-vos en uns carrets blaus que en diem "xinos" on anireu la mar de bé, i pugueu gaudir sense cansar-vos dels dies de pelegrinatge.

 

Si vols venir de voluntari, pots ajudar en moltes coses.

El primer any normalment és el servei d'esplanada que consisteix a acompanyar a la gent que venen com a malalts als diferents actes, ja sigui portant una cadira de rodes o portant algú en un carret. Servei que el cap i a la fi el fem tots degut al nombre de gent que hi ha.

Però a Lourdes pots ajudar en altres serveis, com pot ser ajudar a la gent a llevar-se i anar a dormir (sales), servir a menjador, fer acompanyament a un malalt, cantant al cor de l'hospitalitat, anant a ajudar a la gent a prendre el bany en el qual anomenem piscines, ajudant algun grup com pot ser el d’invidents o els cors joves (persones amb una discapacitat psíquica o física), i si ets professional sanitari incorporar-te a l'equip de metges i infermeria per cobrir les necessitats mèdiques de les persones que venen de pelegrinatge.

Per saber més de cada servei clica a "què fer a Lourdes?"

Sí que hi van joves!!! Tot i que voldríem que en vinguessin més del bon grup que hi ha.

El grup de joves som la llavor, la força, l'empenta, la continuïtat del voluntariat a la nostra Hospitalitat.

A Lourdes aportem la nostra il·lusió i empenta, contagiant una rialla a qui tenim al costat, fent d'aquell instant un moment màgic i únic, no tant pel que podem aportar, sinó per tot el que rebem de tots els altres

Participem i col·laborem en diferents i diverses tasques, com, acompanyar a persones als diferents actes, servei de sales, col·laborar amb la logística del pelegrinatge, preparar activitats lúdiques, la missa de joves, la vetlla de pregària... Animem amb els nostres cants, la nostra alegria i il·lusió, robem somriures i rialles que cadascú guardem dins nostre.

Coneixeràs un grup de persones joves que s'ajuden i es donen suport que preparen activitats i que s'ho passen molt bé junts, que arriben sense conèixer-se i en pocs moments ja són amics.

A l'hospitalitat hi ha lloc pels nens i nenes. En el pelegrinatge hi ha famílies que venen amb els seus fills i filles, o a vegades venen amb algun altre familiar com avis, o tiets. Formen un grup molt maco, aporten molta alegria a l’ambient, juguen junts, i fan activitats conjuntes, a més de participar en alguns actes del pelegrinatge al seu ritme. En cas de ser prous es prepara un servei de guarderia on es poden quedar amb voluntaris, que poden ser dos o tres pares, o voluntaris amb el títol de monitor, encarregats de portar a terme aquest servei, mentre la resta de la família pot anar a realitzar el servei que hagin escollit.  

  A més, els preus de l’estada son més reduïts segons l’edat que tinguin.

En el pelegrinatge hi ha dos grups molt macos, dels que s'encarreguen una colla de voluntaris que els fan de guies i monitors. Un d'aquests grups, és el grup d’invidents, que tot i no veure-hi viuen el pelegrinatge molt intensament participant conjuntament de tots els actes i prenent-hi part. A més, durant les estones que no hi ha actes, es troben i fan una bona convivència.

L'altre grup, és el grup de Cors Joves, format per persones amb discapacitats psíquiques, mentals, o físiques, que acompanyats durant tot el pelegrinatge per una colla de voluntaris i voluntàries viuen el pelegrinatge d'una manera molt planera, alegre i al seu ritme.

Potser has sentit a parlar dels viatges a Lourdes que es feien amb tren, on tot i ser un viatge molt maco s'havien de fer una serie de transbords que eren feixucs pels malalts. Per això des de fa temps el viatge el fem amb autocars, on arribem directament al lloc on ens allotgem.

El viatge es porta a terme, amb una flota d'autocars molt còmodes, i els autocars de les persones que venen com a malaltes estan adaptats per cadira de rodes. Si cal, poden portar llitera, i tenen lavabo i elevador. En aquests autocars hi van voluntaris que en tot moment animen i fan passar una bona estona per fer-vos curt el viatge. Durant el trajecte es fan diverses parades per que el viatge sigui més plàcid.

L'allotjament de totes les persones que venen com a malaltes és dins del recinte del santuari, que es diu "Accueil" que vol dir acollir. És un edifici completament adaptat, consta d'espais i passadissos amples, ascensors, un gran menjador i infermeria. Les habitacions són de dos, tres o sis persones, amb bany a cada habitació, i si és necessari, els llits poden ser articulats, amb baranes, o grua per incorporar-se. A la mateixa planta teniu sempre a la vostra disposició el personal sanitari que ens acompanya. El preu del pelegrinatge per les persones allotjades a l'"Accueil" ronda els 280 €.

Les persones que venen com a voluntàries o peregrines s'allotgen als hotels o albergs que envolten el santuari. El preu dependrà de la categoria de l'allotjament. Els preus ronden des dels 250 € fins als 550 € aproximadament. Podeu obtenir més informació clicant a la pestanya d'inscripció i preus.

Si sou grans i teniu ganes d'ajudar, hi ha serveis on no és necessària la força, i que podeu fer sense problema, com per exemple; servir el menjar al menjador on estan les persones que venen com a malaltes, acompanyar del bracet a alguna persona que ho necessiti, i si us veieu capacitats acompanyar a alguna persona que vagi en cadira o en carro. Si t'agrada cantar i participar en les celebracions religioses podeu cantar en el cor de l'hospitalitat.

Si el que voleu és viure el pelegrinatge coneixent Lourdes, la seva història, els llocs de Bernadeta i viure igualament els actes del pelegrinatge, us podeu apuntar en el grup de pelegrins, on uns voluntaris us guiaran durant tot el dia.

Segur que trobes el teu lloc.


Inscripció i preus Apuntar-se Allotjament Programa Serveis a Lourdes Què és un pelegrinatge?