L'hospitalitat Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes Vic i Solsona Hospitalitat El pelegrinatge Què puc fer? Galeria/premsa Actualitat Contacte Hospitalitat Hospitalitats de la mare de Déu de Lourdes Vic i Solsona Inici Delegació d’Osona i Ripollès tel; 93 886 93 40    Delegació d’Anoia tel; 620 601 950   Delegació del Bages tel; 608 963 584  Hospitalitat de Solsona tel; 678 69 15 39 PELEGRINATGE AL TERRITORI - PORTEM LOURDES A CASA

 No podem anar a Lourdes per culpa de la pandèmia? Doncs PORTEM LOURDES A CASA!!

  Amb aquesta determinació  les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Vic i Solsona, van organtizar el passat 25,26 de setembre, i 1, 2 i 3 d'Octubre de 2021,un pelegrinatge pel territori, per simular la peregrinació que es fa cada any a Lourdes i reviure la flama i l'ambient que s'hi respira,  al no poder anar-hi altra vegada a causa de la situació sanitària actual

   El retrobament amb les persones de l'Hospitalitat va ser ple d'alegria pels assistents, algunes dels quals feia molt de temps que no es veien, i des de l'Hospitalitat estem molt satisfets i agraïts de la participació que hi ha hagut en cada un dels actes, així com donar les gràcies a particulars i institucions que han fet possible el desenvolupament dels actes.

  

  El primer acte fou a Manresa, a l'ermita de la Cova de Sant Ignasi. Per començar, una visita guiada pel santuari, contemplant els magnífics mosaics del mateix artista que va fer els mosaics de la façana del santuari de Lourdes. Seguidament es va fer una missa i es va acabar amb una exposició del Santíssim. L'endemà, Solsona agafava el relleu amb el res del rosari, i una processó de torxes pel claustre de la catedral, acabant amb una xerrada sobre "acompanyament al final de la vida".

   Les activitats es traslladaven el següent cap de setmana, ja d'octubre, a les comarques d'Osona i el Ripollès. El divendres dia 1 al vespre, va tenir lloc una vetlla de pregària a la parròquia de Lourdes de Vic preparada pel grup de joves, i va girar entorn de la cançó "Nous camins" del grup Txarango, així com d'una vetlla del Santíssim. El dissabte dia 2 al matí, els actes es varen traslladar a l'ermita de Lourdes de Prats de Lluçanès, amb un viacrucis pels jardins, i un piscolabis. A la tarda, a la catedral de Sant Pere de Vic, va tenir lloc l'acte central i de més assistència. Es va començar per la fotografia tradicional del Pelegrinatge a les escales de la catedral, simulant la que ens fem a Lourdes davant la basílica del Roser. Seguidament a dins de la catedral es va fer el Res del Rosari, i en acabat una processó de torxes pels carrers adjacents a la catedral i al museu episcopal, sota els cants del Cor de l'Hospitalitat que ens varen recordar la tradicional processó mariana que es fa a Lourdes.

El diumenge dia 3, al matí, el monestir de Santa Maria de Ripoll, va acollir la missa de cloenda i un piscolabis de fi de festa. Tothom va marxar amb un petit record dut de Lourdes expressament, una ampolleta amb la mateixa aigua de la font que brolla a la Gruta de Lourdes.  

  Aquest mini pelegrinatge ens reforça per continuar amb la tasca de voluntariat que fa l'Hospitalitat, que va quedar una mica parada des de l'any passat, i ha obligat a reinventar-se i buscar noves fòrmules, a l'espera que tot vagi tornant al seu curs normal i l'any vinent poguem reemprendre el tradicional pelegrinatge a Lourdes, que si Déu vol serà de l'11 al 15 de juny.