L'hospitalitat Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes Vic i Solsona Hospitalitat El pelegrinatge Què puc fer? Galeria/premsa Actualitat Contacte Hospitalitat Hospitalitats de la mare de Déu de Lourdes Vic i Solsona Inici Delegació d’Osona i Ripollès tel; 93 886 93 40    Delegació d’Anoia tel; 620 601 950   Delegació del Bages tel; 608 963 584  Hospitalitat de Solsona tel; 678 69 15 39

Estiu és època de viatges, d’excursions, d’anar a la piscina, de vacances,...i també de colò- nies. Doncs això darrer, és el que vam fer del 8 al 13 d’Agost, a la casa de colònies del Molí de la Riera de Sant Pere de Torelló. Després de dos anys de no poder-ne fer per culpa de la si- tuació de pandèmia en teníem moltes ganes, així que cap a Sant Pere de Torelló falta gent. Acostumats a la casa de colònies d’Alpens, el canvi era molt notable, començant pels llits, que eren en forma de llitera, cosa que a al- gunes persones ens va transportar a la nos- tra infància de casals i campaments d’estiu.

Entre les activitats que vam fer, vam construir una mandala amb boletes de paper de seda, vam fer penjolls amb fang, un pal de pluja; ens van ensenyar i vam provar com es juga a bitlles catalanes, vam fer jocs de preguntes i respostes, vam fer mímica i endevinalles; jocs d’aigua; un gran mural on a través de la música expressàvem els nostres sentiments amb pintura; i, també ens van fer un petit concert de música tradicional.

Tot això, sense oblidar el gimnàs de cada matí, la missa i pregària de cada dia, i com a nove- tat d’enguany, a més del canvi de casa de colò- nies, l’estona de piscina on més d’un i una han perdut la por fent una bona remullada, gràcies a la cadira adaptada que permetia fer el bany a les persones grans o amb mobilitat reduïda.

Unes activitats muntades i dutes a terme grà- cies a les persones voluntàries que han estat tota la setmana, o les que hi anaven esporàdicament..

Un voluntariat que no només aporta aquest benestar a totes les perso- nes a les que es destinen les colònies, sinó també a tots els voluntaris i volun- tàries gràcies a la convivència, el servei als altres, i les estones compartides.

El darrer dia, el dinar de germanor i la rotllana entonant l’hora dels adéus, van posar punt i fi- nal a una gran setmana de colònies que esperem poder tornar a repetir l’any vinent, amb més persones, més voluntaris i voluntàries (sobretot joves), i intentar superar l’èxit d’aquestes.

   Per altra banda, l’Hospitalitat de Solsona va recuperar la tradicional trobada a Lourdes de La Nou. Com en les darreres edicions, l’acte va consistir en la celebració de l’eucaristia per part del bisbe mons. Francesc Conesa, i el dinar de germanor. Esperem que sigui la continuació de moltes més i que es pugui seguir mantenint any rera any.


CLICA AQUI PER VEURE TOTES LES FOTOSESTIU AMB L’HOSPITALITAT